VÄLKOMMEN!
Mitt namn är Emelie och jag är född 1990. Jag har ända sedan jag var liten älskat julen. För 10-15 år sedan var nästan all fokus på julklapparna under granen och att skriva önskelistor. Men ju äldre jag blev, desto mer kunde jag uppskatta allt annat som hör julen till. Musiken, maten, värmen, pyntet, stämningen. Bara för att nämna några exempel.
2011 startade jag den här bloggen och även det här åretkommer Du få följa med mig och se hur jag förbereder mig inför den stora högtiden. Jag kommer baka, ge tips, visa bilder och mycket mycket annat!

Jag hoppas att Du ska trivas hos mig och att jag kan sprida lite julstämning till dig som läser!

G O D J U L !

Kontakta mig: [email protected]

Äntligen lite jul i tv!


Åhh så glad jag blev när jag fick reda på att "Jul med Ernst" började visas i repris idag klockan 16:00. Och inte nog med det. Klockan 21:00 ikväll visades det första avsnittet av "Leilas söta jul". Det kan nästan inte bli bättre!
Nu ska jag och syrran lägga oss i sängen och planera våra inköp inför morgondagens julklappshandling. Det ska bli spännande att äta IKEA's julbord också! Mys!

Min egen Ris a la malta


Storstädning, check!


Nu är jag färdig med storstädningen. Så nu skiner lägenheten och luktar underbart! Jag har skrivit en liten inköpslista och tänkte gå över till ICA för att handla. Jag ska nämligen bjuda mamma och pappa på middag. Tacogratäng till varmrätt och Ria a la malta med hallonsås till efterrätt. Mumsigt! Lillasyster kommer senare ikväll och sover över. Imorgon ska hon och jag till Uppsala och julhandla!

Min hall




Såhär ser det ut i hörnet av min hall. Jag hittade det underbara våningsfatet på Blomsterlandet för 379 kronor. De två ljusslingorna (som går på batteri) köpte jag på Rusta för 29 kronor styck. Kottarna köpte jag på Jysk för 7 kronor för en stoooor påse. Alla dessa kulor har jag samlat på mig från lite var stans.
Så nu har min hall också fått lite jul!

Julkortswapp


Nu på kvällen har jag skrivit julkort till Julkortswappen som Marie anordnar. Vi är 11 stycken som deltar. En väldigt roligt idé tycker jag! Av mig kommer man få ett kuvert som innehåller två stycken julkort. Mer tänker jag inte avslöja eftersom jag vet att några som deltar i detta läser min blogg. Men lite personligt kommer det bli alla fall!

En rejäl sovmorgon


Jag råkade visst sova lite länge idag. 11:30 var klockan när jag slog upp ögonen (!). Idag tänkte jag inte göra så mycket. Jag tänkte skriva julkort (till julkortswappen) i alla fall. Men nu ska jag lägga mig i soffan och glo på någon mysig julfilm. Jag har ju en hel del att välja på!

Julklappshandling



Jag och lillasyster började handla julklappar idag (på riktigt!). Vi hittade julklappar till några av kusinerna, så vi har i alla fall börjat. Än är jag inte stressad. Jag brukar faktiskt vara klar med det mesta av julklappsinköpen vid den här tiden på året. Men jag och syster-yster har många shoppingställen att besöka innan vi är färdiga!
Det ni ser på bilden är det jag unnade mig själv idag. Tre nagellack (tag tre betala för två) och ljuslyktor (som inte blev bra på bild) från Åhléns. Jag är nöjd!

Wonderful dresses


Klänningar från H&M

Jag skulle jättegärna vilja ha alla dessa klänningar hängandes i min garderob. De är kanske inte så juliga, men jag förknippar de ändå på något sätt med vintern. De känns vintriga på något sätt.
Idag ska jag jobba ett kort pass. Sen ska jag möta upp lillasyster och gå på stan tillsammans med henne. Så idag går startskottet för mig när det gäller julklappshandling!
Hur många julklappar har du köpt än?

27 november 2011



Åhh vilken underbart mysig dag jag har haft! Först julmarknad som besöktes av många människor. Sedan var det middag med nära och kära (elva personer blev vi!). Resten av kvällen spenderades hemma hos mamma och pappa framför teven.
Just nu njuter jag av att det är vitt på marken utanför fönstret. Ja, ni läste rätt. Det har äntligen kommit lite snö! Då fick jag en vit första advent trots allt.
Nu mina vänner är det äntligen jul!

Glad första advent!


Detta är inte min adventsljusstake.

Nu känner jag att julen verkligen är här. Man får tända det första ljuset och det är julmarknad på gång. Det kan nästan inte bli bättre än så här. Jag hoppas att du får en underbar dag med mycket ljus och mys. Jag ska ta med mig kameran och förhoppningsvis fota lite under dagen!

Nu börjar jag bli nöjd


Nu på kvällen har jag fortsatt med julpyntandet. Kände att jag inte riktigt var färdig. Tänk så många gånger man kan flytta omkring på saker, innan man känner att "där står den bra!". På torsdag nästa vecka får jag nämligen besök, och då vill jag ju att allt pynt ska vara framme. Mer detaljer om det kommer längre fram!
Imorgon är det den efterlängtade julmarknaden. Därför tänkte jag nu bara önska er en god natt, och gå och lägga mig.

God natt alla söta!

Egengjord tomte


Imorgon är det ju julmarknad här där jag bor. Där ska bland annat jag stå tillsammans med mamma, farmor, faster, kusin och lillasyster och sälja en massa saker. Allt från julprydnader till bakverk! Bland allt som ska säljas finns denna tomte som ni ser på bilden. Med materialsatser från Panduro har vi gjort fyra sådana. Jag blev väldigt kär i dessa, så jag tog med mig en hem till mig. Så nu får den stå på någon fin plats och pryda min juliga lägenhet!

Julgrupper




Igår passade jag på att köpa hem lite blommor till de tomma julkrukorna som jag hade här hemma. Två hyacinter (14.90 kr/st) och en amryllis (29.90 kr) blev det. När jag kom hem började jag fixa mina egna små julgrupper. Med lite mossa, glitter och annan dekoration blev slutresultatet såhär. Jag tycker att de blev ganska söta.
Vad tycker du?

Nytt julpynt



Igår var min mamma och lillasyster på besök hos moster Benita. Med sig hem fick de två stycken julsaker som båda var till mig. Hur de ser ut kan ni se på bilden. Jag blev lite kär i tomten. Jättesöt! Tack, Benita!

Fredagen den 25 november


Ett av mina favoritpynt - En speldosa köpt i USA.

Det kan inte bara var jag som tycker att tiden går fort? Nu är det bara två dagar kvar tills man kan säga att julen officiellt är här. Nedräkningen till första advent började ju redan för en månad sedan, och nu är den dagen snart här!
Idag har man fått lön också, så nu ska det handlas julklappar. Är ledig några dagar nästa vecka, så jag får kanske spendera lite pengar då. För den här veckan hinner jag inte handla någonting alls. Jobbar heeela helgen!

Unnade mig en tidning



Idag när jag såg det omslaget av veckans Året runt var jag bara tvungen att köpa den. Jag har jättemycket saffran över och jag behöver lite receptinspiration, så den här tidningen passade perfekt. Väldigt mysig skiva fick man med också!

Årets julvärd blev...


... Kalle Moreus! Vilken chock! Många trodde säkerligen att det skulle bli en kvinnlig julvärd i år, men så fel man hade. Jag vet inte riktigt vad jag tycker ännu. Jag får väl vänja mig lite med tanken först kanske.
Blev det rätt julvärd?

I väntan på julvärden...


Snart får vi reda på vem som blir årets julvärd i SVT! Det har spekulerats hej vilt om vem det kommer bli. Om man går in på SVT's hemsida kan man följa allting live. Väldigt spännande. Om jag ska gissa på vem jag tror kommer bli julvärd detta år, så chansar jag på Tina Nordström eller Marie Serneholt. Att det kommer bli en kvinna är jag ganska säker på! Men snart får vi veta med säkerhet!

Mycket att göra


Dagen idag har varit fullspäckad! Jag och min syster (som sov över här) råkade nog sova lite för länge. Men det behövde vi, båda två. Efter att vi hade ätit frukost åkte vi och lämnade min bil till verkstaden för att byta till vinterdäck. Sen gick vi till affären för att kompletteringshandla. När vi kom tillbaka till lägenheten började vi med pepparkaksbygget. När det var färdigt åkte vi hem till mamma och pappa och slängde ihop en middag. Efter middagen satte vi oss i köket och la in allt julgodis och bakverk i påsar/strutar. Det är ju julmarknad på söndag och idag var den enda lediga dagen innan dess. Runt 22:00 var vi färdiga. Men nu har vi inte mycket kvar att göra i alla fall!

Nu ska jag nog julpynta lite (jag vet, det är kanske lite sent på kvällen). Jag inhandlade lite nytt igår som måste arrangeras och sättas ut på sin platser. Ska även få upp allt annat pynt!

Gingerbreadhouse




Såhär blev resultatet av årets pepparkakshus-bygge! Jag och min lillasyster brukar varje år göra egna mönster som vi använder. På så sätt blir det aldrig sig likt! I år blev vi jättenöjda med hur det blev. Vi gjorde en grym kristyr det här året dessutom. Kristyren innehöll två äggvitor, några droppar citronsaft (som vispas lite fluffigt), och sedan häller man i florsocker tills man ha fått den konsistens man önskar.
Har du byggt något pepparkakshus ännu?

My christmas home




Såhär ser det ut just nu i min lägenhet. Pyntningen är inte riktigt färdig ännu. Idag ska jag och min lillasyster baka ett pepparkakshus (måste ha ett till första advent!) och även plocka fram resten av julpyntet. En pysseldag att se fram emot med andra ord!

Please, Santa?


I det här kollaget som jag har fixat ser ni lite av de saker som jag önskar mig det här året. Släktingar börjar efterlysa önskelistor så då var det lika bra att fixa en! Jag är faktiskt en sån som hellre ger än får klappar. Tycker att det är jätteroligt att skämma bort nära och kära. Men inget slår känslan då man öppnar en julklapp och ser att någon har köpt just den där saken som man önskade sig allra mest. Lyckan, Glädjen!
Vad önskar du sig i år?

IKEA's julbord 2011


Idag fick jag ett trevligt kuvert med posten. Stort som ett A4 var det! Inuti låg två biljetter till IKEA's julbord som jag har vunnit. Idag öppnade de ju portarna för julbordet dessutom. Så snart ska jag om min kära syster äta där. Jag kollade på menyn igår och det verkar riktigt mumsigt! Jag och min familj åt där förra året och det var helt okej. Men jag tror att Tina Nordström kommer göra ett grymt julbord det här året!
Ska du äta på IKEA's julbord i år?

Supergoda polarkakor!




Jag hittade detta recept från tidningen Hembakat som jag köpte i år. Idag var första gången jag provade detta recept och det var hur enkelt som helst. Jättebra och lätt deg att arbeta med också. Och självklart smakade de underbart gott!

Bakingtime!


Nu ska jag sätta igång med baket. Jag är så taggad!

Byte av header


Jag var lite sugen på att göra en ny header, så jag gjorde några stycken. Jag fastnade för denna som jag blev ganska nöjd med. Jag har dock inte fotat en "riktig" headerbild ännu. Men när jag väl knäpper den kommer jag veta. Att den här är perfekt! Vet inte om någon förstår vad jag menar med mitt babbel, men det är ju så svårt att förklara...
Jag sitter i valet och kvalet om jag ska lägga mig i sängen, eller slänga mig i soffan och glo på en film. Jag skulle vilja titta på den första "Ensam hemma"-filmen. Jag tror att det får bli så, filmtajm!

Julstämning


Just nu sitter jag och kollar i jultidningar. Jag har ju köpt en hel del det här året. Har även sparat de jultidningar som jag köpte förra året. Jag letar nämligen efter lite inspiration och recept. Imorgon är jag ledig hela dagen, så då ska jag passa på att pyssla i köket. Lakritskola, Lussebullar och Vitchokladkrisp är några saker som jag tänkte göra.
På bilden lägger ni kanske märke till Paradisasken? Jag köpte faktiskt en sådan idag. Jag var verkligen jättesugen! Så med en chokladask, jultidningar och julmusik kan jag inte göra annat än att få tonvis med julstämning. Och om en vecka kan man officiellt säga att julen är här. Bara sju dagar kvar till första advent!

En mysig gårdagskväll


Jag hade en übermysig kväll igår. När jag kom hem från mamma och pappa, efter att ha ätit middag där, åkte jag hem och började fota varje rum i lägenheten. Jag fotade även detaljbilder. Så ganska snart kommer ni få se hur det ser ut hos mig i juletid!
Sedan var det dags att föra över bilderna på datorn, ta de som var bra och börja redigera. När redigeringen var klar tog jag ett tjockt täcke och la mig i soffan för att titta på en film. Om ni kollar på bilderna ovan kan ni kanske gissa vilken film jag valde? Grinchen!

Min favoritjulmust!


Det finns många som gör julmust; Eldorado, ICA, Nygårda och många fler. Min personliga favorit är Apotekernes julmust. Den smakar som jag tycker att julmust ska smaka. Inte så där blaskig som ICA's julmust är (enligt mig).
All dryck (förutom frukostdricka) var slut här hemma såg jag imorse. Jag var sugen på julmust, men jag ville inte göra av med så mycket pengar, eftersom de ska räcka hela veckan som kommer. Så idag efter jobbet åkte jag till Ö&B och hittade till min glädje ett 4-pack med min favoritjulmust för endast 29 kronor. Så nu har jag julmust så det räcker ett tag!
Vilken julmust gillar du bäst?

Längtan


Jag vet att det är tidigt. Väldigt tidigt. Men jag ska snart iväg och jobba!
Det slog mig nyss att det faktiskt är första advent nästa vecka. Tiden går så sjukligt fort nu för tiden. Det är ju advent som man har längtat efter nu i en månad. Och snart är den här! Jag tror att det är fler än jag som längtar efter denna dag. Det är då som många tar fram allt julpynt, går på sin första julmarknad eller dricker första glöggen. Jag själv kommer stå på en julmarknad och sälja en massa godsaker och pyssel. Mys!

Dagen är snart slut för min del


Åhh vad jag tycker om att komma hem till min lägenhet. Det är så mysigt med alla ljusslingor, girlander, tavlor, tomtar och allt annat julpynt. Hemtrevligt som bara den! Imorgon skulle nog min faster och hennes familj komma på besök. De var lite nyfikna på hur det såg ut hemma hos mig. Men innan det ska jag jobba 6:00-14:00!

God morgon!


Då var man vaken (sedan 4:45). Ska snart iväg och jobba. Måste nog gå ut tidigare idag och skrapa av frosten på bilen. Det är faktiskt en av de negativa sakerna med snön och kylan. Det blir halt och jobbigare att köra bil. Snö är mysigt att njuta av inomhus eller om man går en promenad.
Men nu saknar jag snön lite grann faktiskt. Första advent är ju nästa vecka, så det skulle vara trevligt med lite snö till årets julmarknad. Dock tror jag inte att det kommer bli så, men hoppas kan man ju!

Några bloggfria dagar


Nu var det några dagar sedan jag skrev här på bloggen. I tisdags var jag ju på Twiday som jag skrev i inlägget före detta, och det var verkligen grymt bra! Vi kom hem kvart över tre på natten och vaknade kvart i ett igår eftermiddag. Resten av gårdagen såg jag på film och myste!
Idag har jag, min mamma och lillasyster bakat och pysslat till nästa veckas julmarknad. Vi gjorde; dubbel sats Gräddkola, dubbel sats Chokladkola, tredubbel sats Rocky road, Lussebullar fyllda med mandelmassa (bilden), Chokladtryfflar, dubbel sats Chokladbollar och Snöbollar. Jag tror att jag fick med allt. Alltså har hela dagen gått åt att stå i köket!

Breaking dawn part 1


Dålig uppdatering idag, jag vet! Jag har jobbat och sen fick jag middag hos mamma och pappa. Umgicks lite med mamma och syster genom att glo på film. När jag kom hem snyggade jag till lägenheten lite och nu sitter jag och längtar till imorgon. Då ska nämligen jag, min lillasyster och en kompis gå på TwiDay. Alla filmerna i Twilightserien kommer visas i följd på SF bio. 15:30 startar den första filmen och vid midnatt premiärvisas den nyaste filmen. I'm sooo excited!
Innan det börjar kommer vi gå omkring och kolla i affärer. Kanske hittar jag något nytt julpynt att dekorera lägenheten med? Hoppas att de har börjat julskyltat ganska rejält så att man får njuta lite!

Önskelista


En bild från förra året då jag bodde hemma

Vet ni vad jag gör just nu? Jag sitter och skriver min önskelista! Mamma och pappa efterlyste en så då tänkte jag att det är väl lika bra att skriva ner lite saker. Mer exakt vad som står på min önskelista i år får ni reda på när den är färdig!
Vad önskar du dig i år?

En vacker gran


Åhh, vad jag inte kunde hejda mig när jag såg denna gran. Tyvärr fick jag inte någon bra bild på granen,  den är mycket finare i verkligheten. Jag ställde först tillbaka den i hyllan, men sen gick jag tillbaka och tog den. För jag visste hur mycket jag skulle ha ångrat mig om jag inte köpte den. Granen kommer från Jula och kostade 149 kronor. Nu står den cirka 40 centimeter höga granen och lyser upp mitt vardagsrum!
Jag hittade även lite annat smått och gott i Uppsala. Hittade (äntligen!) bakformarna på IKEA, så nu i veckan ska det bakas och göras godis!

En tripp till IKEA

Idag ska mamma och pappa åka till Uppsala för att julhandla. De frågade om jag ville följa med, och det är väl klart att jag vill det! Vi ska bland annat till IKEA, NetOnNet och MediaMarkt. På IKEA ska jag se om jag hittar de saker som ni ser här på bilderna, samt setet med bullformar. Jag håller tummarna att jag hittar allt den här gången!

Smygtitt!






Här ser ni lite av det julpynt som jag har plockat fram idag. Jag har varit igång heela dagen! Plockat bort saker, dammat, ställt dit något nytt, plockat bort, dammat, ställt dit något nytt... Men roligt har det varit! Jag är inte riktigt färdig, så därför får ni inte se slutresultatet än. Ni får istället ta en titt på dessa bilder så länge!

Juliga kuddfodral


Häromveckan berättade jag att jag skulle julpyssla och försöka mig på att göra egna kuddfodral. Såhär blev slutresultatet. Helt improviserat, använde alltså inga mönster eller mallar. Jag köpte billigt tyg, och klippte sedan ut bokstäver i fleece som jag sydde fast för hand. Ni kommer säkert få se hur det ser ut när de ligger tillsammans med alla andra kuddar i sängen! Jag är faktiskt ganska nöjd med hur de blev.
Nu ska jag sätta igång med julstädningen!

Glögg i fyra smaker



För någon vecka sedan fick jag ett mail från en produktchef på Kiviks musteri där de frågade om jag skulle vilja provsmaka deras fyra glöggsmaker. Så jag tackade ja, och idag kom flaskorna med posten. Det ska bli spännande att smaka allihopa! Är speciellt nyfiken på hallonglöggen!

Min egen paketkalender


När jag var på Thuns för någon vecka sedan så hittade jag en paketkalender på REA, för endast 39 kronor. Så jag köpte den, utan att ens veta vad som skulle finnas i paketen. Efter mycket funderande kom mamma på att jag kunde ha lotter. En lott för varje dag fram till den 24:e december. Så den idéen har jag tagit och nu sitter det 24 kuvert med en varsin lott inuti på min kalender. För varje vinst jag får ska jag spara dessa pengar och se hur mycket jag har fått ihop på julafton!
Har du någon paketkalender i år?

Nu är det bestämt!


Kaos i mitt vardagsrum

Som ni ser på bilden så är det K A O S i mitt vardagsrum just nu. Allt julpynt trängs i kartonger och på matsalsbordet. Därför har jag nu bestämt mig för att köra igång julen nu i helgen. Jag är ledig både lördag och söndag, så då tänkte jag passa på att göra den stora julstädningen och plocka undan lite saker. Och även ställa fram julpyntet. Det kanske är lite tidigt. Men för det första så är det 1:a advent om två veckor (!), och för det andra så orkar jag inte ha detta kaos i mitt vardagsrum!
När tänker du ta fram ditt julpynt?

Första julklappen!


Nu är den första julklappen inslagen. Paketet är till min syster och det är den enda julklappen jag har köpt än så länge. Jag kommer faktiskt vänta ett litet tag till, kanske till första advent, innan jag köper flera. Jag tycker att det är så mysigt att strosa omkring i alla julpyntade butiker med julmusik strömmande ur högtalarna.
Jag tycker även att det är jätteroligt att så in paket. Jag försöker alltid göra en så snygg inslagning som möjligt. Det fina pappret som jag har använt till det här paketet kommer från Panduro och är köpt på REA!

Mini-shopping


Idag har jag haft en riktigt mysig dag tillsammans med min underbara lillasyster. Hon och jag har nämligen varit i Uppsala och besökt bland annat IKEA. Fick med mig några nya saker (se bilden till vänster), men jag försökte faktiskt hejda mig lite. Det ända som jag inte hittade på IKEA var de fina bakformarna i tre olika storlekar för 29 kronor. Så det är jag lite besviken över... Men som sagt, en hel del annat fick följa med istället!
Bilden till höger visar min chokladkalender som mamma har köpt till mig. Hon ringde till mig häromdagen och frågade; "Om du fick välja, skulle du ta Musse Pigg eller Prinsessor?". Självklart valde jag prinsessor! Väldigt gulligt av henne tycker jag!

Julbelysning


WeHeartIt

Igår när jag åkte till jobbet (klockan 06:00) kunde jag se så vackert vissa har gjort utomhus i helgen. Träd och buskar har fått nytt liv genom en ljusslinga som slingrar sig runt. Och dessa vackra lampor som hänger längs med flaggstången. Så himla fint! Det är så roligt att folk börjar fixa och dona inför julen redan nu. Jag tänkte också faktiskt sätta någon form av utomhusbelysning på min balkong. Har ännu inte riktigt bestämt mig för hur det kommer se ut till slut!

Pysseldags!


WeHartIt

Ikväll ska jag dra igång julpysslandet på allvar. Jag ska se om jag kan sy egna kuddöverdrag och sedan göra i ordning min egna paketkalender. Hur allt kommer se ut får ni se så småningom!
Tänk, nu är det inte alls långt kvar till jul. Jag, mamma, lillasyster och farmor ska sälja godis, bakverk och pyssel på en julmarknad på första advent. Så då kommer det bakas och tillverkas godis i mängder nu de tre sista veckorna innan det är dags. Och jag älskar det!

Min favoritjulfilm


Det går inte en ända jul utan att jag tittar på Polarexpressen. Jag tycker att den har allt som julen är: charm, värme och glädje. Att den är snyggt gjord och att Tom Hanks spelar de flesta av karaktärerna i filmen är ett stort plus! I vackra miljöer och med ett fint budskap ger den här filmen mig julstämning på hög nivå.
Betyg: E E E E E (av fem)

En glad överraskning


Direkt när jag kom hem (alltså för ungefär tjugo minuter sedan) satte jag igång datorn och loggade in på blogg.se. Där bland alla kommentarer fick jag en väldig rolig överraskning. Jag har nämligen vunnit två biljetter till IKEA's julbord! Jag ska bjuda med mig min lillasyster och så ska hon och jag äta lite god mat och shoppa loss.
Detta ska jag nu fira med lite Juleskum!

Tjejen som höll i tävlingen heter Alexandra och hennes blogg hittar du här!

Disney christmas


Något som jag alltid har, (och alltid kommer göra), förknippat julen med så är det Disney. Det finns så många mysiga julfilmer från Disney + Kalle Anka på julafton. Jag skulle tycka att det vore konstigt om de inte visade Kalla Anka klockan tre på julafton.
Jag undrar om Kalle Anka kommer visas varje år så länge jag lever. För när kan man egentligen bestämma att; "Nu får det räcka!"? Jag hoppas i alla fall att Kalle Anka kommer visas så länge som möjligt så att mina barn och barnbarn får ta del och den mysiga julstämning som Disney ger!

Under the mistletoe


Jag har ju totalt glömt bort att skriva om Justin Bieber's julskiva som släpptes nu i dagarna. Jag tycker om hans sätt att tolka jullåtarna. Albumet innehåller duetter och samarbete med andra kända artister och det låter riktigt bra. Justin's röst av vuxit sedan hans senaste album och det är bara positivt! Mina favorittracks på skivan är  Nr 2. Mistletoe och 4. Santa Claus is coming to town. Denna skiva passar den som är sugen på att lyssna på lite ny och uppdaterad julmusik i poppig version.

Gästhanddukar


Dessa gästhanddukar från Åhléns tycker jag om. Speciellt den i mitten. Det skulle vara riktigt snyggt att ha alla tre hängandes tillsammans. Har faktiskt beställt två röda handdukar från H&M som kommer komma i slutet av november och det får räcka.
Tyvärr har det blivit lite dålig uppdatering de senaste dagarna, och det är på grund av jobb och annan sysselsättning. Men jag ska bättra mig!

Kransar


Mycket fina kransar har jag hittat på Rusta. Jag har sett dem i verkligenheten också så jag vet att de är fina. En krans kan man ha på ytterdörren, men även liggandes på ett bord. Den kransen som är längst till vänster liknar en krans som jag har köpt i år, för endast 20 kronor (på Rusta). Och den kransen ska få pryda mitt matsalsbord. Funderar på att ha halmhjärtat hängandes på ytterdörren... Hmmm... svårt att välja...

Tre nya tidningar


HIttade tre nya tidingar häromdagen när jag var inne på ICA. Hemtrevligt,  Hus & Hem och Amelia jul. Den sistnämnda har jag längtat till ända sedan den första jultidningen kom. Och jag blev riktigt glad över att jag hade köpt den. Den överträffade mina förväntningar. Riktigt bra var den i år!

Matchad köksinredning


Jag tycker att dessa matchande kökstextiler från Åhléns är jättesöta. Gillar att det bara är ett litet hjärta som dekoration, för att julpiffa upp tyget. Dock kanske det kan bli lite tråkigt om man har allting likadant. Men det här kan vara en variant om man vill ha det så i köket under julen!

Pernillas jul





Häromdagen fick jag en väldigt rolig överraskning i brevlådan, nämligen Pernilla Wahlgrens julkokbok "Pernillas jul". För något år sedan hade hon en tv-serie med samma namn och jag tyckte om den så mycket! Så nu är jag extra glad att hon har samlat alla sina goda recept i en och samma bok. Boken innehåller, förutom goda recept, superfina bilder och härliga texter. Den här kokboken kommer bli en favorit nu till jul, det kan jag lova! Jag fick den även signerad! Förstår ni hur jag glad jag är över den här kokboken eller...? Haha...

Julig klädnypa


Häromdagen fick jag ett paket från Cellbes. Bland annat så innehöll paketet denna stora klädnypa i trä. Tanken är att jag ska ha den att sätta julkort i. Väldigt söt! Kostade 49 kronor tror jag. Mycket fin!

Den förtrollande julen


Igår tittade jag och min lillasyster på "Skönheten & Odjuret, Den förtrollande julen". Jag tycker att den är så mysig! Riktigt julkänsla får jag av den. Jag minns när min syster och jag var yngre. Då kunde vi titta på den här filmen flera gånger på samma dag! Jag tycker även om musiken som är med i filmen. Speciellt låten "Låt ljusen få brinna".