VÄLKOMMEN!
Mitt namn är Emelie och jag är född 1990. Jag har ända sedan jag var liten älskat julen. För 10-15 år sedan var nästan all fokus på julklapparna under granen och att skriva önskelistor. Men ju äldre jag blev, desto mer kunde jag uppskatta allt annat som hör julen till. Musiken, maten, värmen, pyntet, stämningen. Bara för att nämna några exempel.
2011 startade jag den här bloggen och även det här åretkommer Du få följa med mig och se hur jag förbereder mig inför den stora högtiden. Jag kommer baka, ge tips, visa bilder och mycket mycket annat!

Jag hoppas att Du ska trivas hos mig och att jag kan sprida lite julstämning till dig som läser!

G O D J U L !

Kontakta mig: [email protected]

The end of 2011


Då är det ungefär ett halvt dygn kvar av 2011. Det här året har gått otroligt fort, speciellt på slutet. Egentligen vet jag inte riktigt vad jag har gjort under detta år. Jobbat för det mesta, gjort två resor utomlands, flyttat hemifrån och lite annat smått och gott.
Nu ser jag fram emot 2012. Jag hoppas att jag får göra allt det jag vill göra. Bland annat resa till USA igen, skriva en bok och gå ner några kilo. Det är bara att vänta och se vad nästa år har att erbjuda.

Förhoppningsvis så hörs vi igen om cirka nio-tio månader med uppdateringar om julen! Nu vill jag önska er alla att ni ska ha ett underbart 2012 med mycket glädje och lycka!



UNDER 2012 FINNS JAG HÄR!

 

Fjärde advent


Om en vecka är det den 25 december. Julafton är förbi, och jag tycker på något sätt att julen är slut då. Jag brukar vara ganska snabb på att plocka bort allt julpynt. Jag är först med att plocka fram allt julpynt, men först att ta bort det!
Fjärde advent kommer jag spendera mestadels hos mina föräldrar. De bjuder på god söndagsmiddag och film. När jag kommer hem igen ska jag nog fortsätta kolla på filmen "Miraklet i New York". Jag råkade somna igår kväll när jag skulle se den!
Hur spenderar du fjärde advent?

Dålig uppdatering


Dessa dagar som har gått utan någon blogguppdatering, har känts ungefär som på bilden. Lite ruller om buller och oreda. Men nu idag så känns det bra. Jag börjar äntligen komma in på rätt spår igen.
Dagen idag avslutades med ett supergott julbord tillsammans med trevligt sällskap. Det har även snöat ända sedan jag kom hem. Kanske det blir en vit jul trots allt?

Paket till andra sidan jordklotet


Nu på kvällen har jag pysslat med det sista med ett paket som jag ska skicka till min "andra" familj som finns i USA. Paketet är fylld med julklappar som jag tror att hela familjen kommer uppskatta. Jag har även skrivit ett brev på engelska! Jag bodde nämligen hos denna familj i tre månader för cirka två år sedan. De är så underbara!

Den 13:e december



Glad Lucia på er allihopa! Jag har haft en jättebra dag på jobbet. Det har tyvärr varit mycket stress den senaste tiden, och jag jobbar mycket med att hantera den på ett bra sätt. Idag var jag inte lika stressad som jag har varit tidigare i alla fall!

Jag fick ett paket och ett kuvert idag med posten. Paketet innehöll två julkalendrar; Håkan Bråkan och LasseMajas detektivbyrå. Kuvertet innehåll fina julkort från alla som var med i julkortswappen! Tack för att ni spred lite julstämning till mig!

Tidig morgon


Min fina gran!

Klockan är galet tidigt! Jag börjar jobba 06:00 idag och slutar 13:00. Då ska man iväg på teambuilding med jobbet och sedan blir det julbord tillsammans efter det. Det kommer nog bli trevligt! Lite synd att man behövde gå upp så tidigt bara...

Mina julfilmer del 2

Jag har fått några önskemål om att skriva alla titlar på de julkalendrar och julfilmer jag äger. Därför har jag nu i detta inlägg samlat allihopa! Har du något tips på en julfilm eller julkalender som jag ännu inte har i min samling?


Gumman som blev liten som en tesked
Sunes jul
Klasses julkalender
Gubben Pettson Tomtemaskinen
Håll huvet kallt
Jul i Kapernaum
Mysteriet på Greveholm
Pelle Svanslös
När karusellerna sover
Julens hjältar
Dieselråttor och sjömansmöss
Håkan bråkan (kommer med posten nästa vecka)
En riktig jul
LasseMajas detektivbyrå (kommer med posten nästa vecka)
Skägget i brevlådan
Superhjältejul



All I want for christmas
A perfect day
Astrid Lindgrens jul
Bad Santa
Borta bra, hemma värst
Dennis firar
Elf
En julsaga
En lysande jul
Ensam hemma
Ensam hemma 2
Ensam hemma 3
Ensam hemma 4
Ett pärson till farsa firar jul
Fred Claus
Grinchen
I'll be home for christmas
I väntan på julen
Jack Frost
Julfritt
Klappjakten
Love actually
Miraklet i New York
Musse Piggs magiska jul
Niko - På väg på stjärnorna
Nu är det jul igen
Nu är det jul igen 2
Nu är det jul igen 3
Skönheten och Odjuret - Den förtrollande julen
Surviving christmas
The holiday
Tomten är far till alla barnen
Polarexpressen

Detta gör mig så glad


Ni kan inte ana hur glad jag blev när jag klickade mig in på Johannas blogg och fick se att jag har fått en helt egen lucka i hennes julkalender. I lucka nummer 10 kan man alltså läsa det som står här ovan. Det är så roligt att få uppskattning för det man gör!

Love actually


Jag hann med nästan allt som jag skulle göra idag. Har kvar lakritsknäcken, som jag tänkte göra imorgon. Kvällen har jag spenderat i soffan. Såg först på julkalendern, sen en liten stund på Nobelfesten och sedan kollade jag på den underbara filmen Love actually. En ganska bra kväll om du frågar mig!

Idag ska jag...


...bygga ihop två möbler till hallen.
...plocka undan och städa.
...göra laktritsknäck.
...slå in julklappar.
...betala några räkningar.

Hur ska du spendera din lördag?

Vi ser det snöar!


Just nu snöar det här! Nu blir det äntligen lite vitt på marken och den riktiga julkänslan börjar slutligen infinna sig. Jag hoppas att denna snö stannar kvar på marken nu också!
Har du fått snö hos dig?

Tinas julkök

Nu blir det Tinas julkök + lite gott tilltugg!

Mina julfilmer



Jag har genom åren samlat på mig en hel del julfilmer. Mitt mål är att ha alla julkalendrar på DVD! 14 stycken har jag fått ihop än så länge. Så jag har fortfarande en bit kvar. 33 stycken julfilmer (julkalendrarna är då borträknade) har jag fått ihop. Därför blir det mycket filmtittande för mig under julen. Men det är bara mysigt!

Mina söta farföräldrar


Jag har jättegulliga farföräldrar som känner mig väldigt bra (insåg jag för ett tag sedan). Idag har min lillasyster namnsdag och i vår släkt firas det med något litet paket och fika. Ända sedan vi var små har både hon och jag fått presenter på våra namnsdagar och födelsedagar. Vi är nog väldigt bortskämda...
Jag fick i alla fall fyra jättesöta äggkoppar (som stod på min önskelista) och tillsammans med lillasyster fick vi Julkalendern "Gumman som blev liten som en tesked". Tack, ni känner mig allt för väl!

My day off from work


Min lediga dag kommer istället att bestå av jobb (7-16). Jag hoppas verkligen att det kommer bli en bättre dag än gårdagen. Jag trodde att jag hade lärt mig att hantera stressen, men det hade jag inte...

När jag kommer hem ikväll så ska jag sätta mig ner och svara på alla kommentarer. I promise!

Cheer me up!


Idag har inte varit en bra dag. Därför tänkte jag nu ta min köttbullesmörgås och mitt glas med julmust och sätta mig i soffan och vara där resten av kvällen. Jag hoppas på en bättre morgondag!

Trött tjej


Sängen har nog aldrig varit så varm och skön som när klockan ringde för en halvtimme sedan. Riktigt trött var jag när jag steg upp (har inte riktigt vaknat än tror jag...). Men snart ska jag till jobbet, arbeta till ca 16:00, handla lite och sen komma hem. Då ska jag lägga mig i soffan och fortsätta se på "När karusellerna sover". Längtar!

Mys i soffan


Nu på kvällen har jag legat i soffan med ett glas glögg och chokladbollar och tittat på 1998 års julkalender "När karusellerna sover". Jag har nu plöjt igenom några avsnitt, men känner att jag börjar bli trött. Har laddat ner en app till iPhonen som heter "Santa's village" som jag har fastnat i. Så det blir väl att spela det lite innan jag somnar!

Ny julmusik


Idag hade det kommit några paket till mig med posten. Jag har beställt lite saker från CDWOW, till mig själv och det blev även en julklapp till min lillasyster. Bland annat så fick jag "Glee the music - The Christmas album Volume 2". Jag älskar Glee och har alla album från denna serie. En tidig julklapp till mig själv fick jag också: One direction's album "Up all night". Så nu ska det njutas av underbar musik under kvällen!

My christmas tree


Såhär ser min julgran ut. Det blev det inte så bra bilder, men ni ser ju i alla fall helheten. Temat blev rött och snöflingor! Dock så tror jag att jag måste köpa mera glitter. Tycker att det blev för lite. Eller så funderar jag på att skippa glittret totalt.
Vad tycker ni?

Dags att klä granen


Jag tänkte faktiskt ägna kvällen åt att klä min julgran. Jag blev lite sugen... Många kanske tycker att det är tidigt, men jag vill ju passa på att njuta av min gran så länge som möjligt! Jag har köpt en plastgran för 99 kronor på Ö&B. Den ligger fortfarande i kartongen, så jag har ingen aning om hur den ser ut. Bilder kommer förhoppningsvis senare!

Andra advent


Tänk att det redan är andra advent. Tiden går så rysligt fort! Jag känner på mig att det här kommer bli en bra dag. Jag vaknade på ett jättebra humör! Jag har gjort iordning lite frukost och tänkte alldeles strax kolla på julkalendern. Sen väntas det jobb fram till 17:15!
Glad andra advent på er sötnosar!

Mysiga tomtar




Idag hämtade jag ut ett paket som hade kommit med Posten. Det innehöll en massa sötsaker som jag har beställt från Jotex. Och allt var på rea dessutom! Alla dessa tomtar som ni ser ovan + en brödkorg + en julklapp till lillasyster fick jag för 240 kronor (inkl. frakt). Inte helt fel om ni frågar mig!

Julaward


Jag har fått en award från Tomtens dotter med motiveringen: För alla fina bilder.


Ni kan inte ana hur glad jag blev när jag läste detta. Det är så roligt att någon uppskattar det man gör. Vem hade trott att någon skulle tycka om mina bilder? Detta gjorde min dag, så Tack!

I detta ingår att man ska svara på några frågor:

1. Varför började du blogga?
Jag började för många, många år sedan. Men då hade jag en annan blogg. Det här är den tredje bloggen i ordningen och just denna startade jag i mitten av oktober i år. Tycker att det är roligt och inspirerande att blogga om den bästa tiden på året, JULEN!

2. Vilka bloggar följer du?
Det är väldigt många. Jag har en hel drös på bloglovin'. Bara för att nämna några: Snöflingan, Tomtens dotter och Jul i tomteverkstan.

3. Favoritfärger?
Det beror på vad det handlar om. Gäller det kläder gillar jag det mesta. Är en färgglad person! När det gäller inredning så gillar jag att ha olika färgteman i varje rum.

4. Favortifilm?
Det finns så många bra filmer. Mina absoluta favoritfilmer är Skicka vidare och Polarexpressen.

5. Vilka länder drömmer du om att besöka?
Jag har varit i USA en gång i mitt liv och dit vill jag igen. Det skulle vara så roligt att ta en roadtrip och åka runt till olika delar. Jag skulle även vilja åka till London (som visserligen är en stad).



Dessa två bloggar nominerar jag:

1. Jul i tomteverkstan
För din grymma smak när det gäller inredning och pyssel. Blir inspirerad för varje bild som publiceras! Det går inte en dag utan att jag kollar din underbara blogg.

2. Jojjjjohs
För ditt stora intresse för det jag tycker om; Julen, One tree hill, musik, The sims, foto och design. Det går inte att undgå hur mycket du tycker om alla dessa saker, och det bara lyser om din blogg varje gång jag klickar mig in på den.

Årets julkalender


Igår var det den första december och då gick startskottet för årets julkalender "Tjuvarnas jul". Jag har sett både gårdagens och dagens avsnitt och jag tycker om den riktigt mycket. Den är väldigt charmig och jag vill se verkligen mer av den! Det ska bli spännande att se hur det kommer gå!
Vad tycker du om årets julkalender?

God morgon, eller?


Mitt vardagsrumsbord.

Jag klev upp lite tidigare idag. Tänkte börja arbetsdagen tidigare eftersom det tydligen blev lite strul igår ikväll vid stängning. Så vi får väl se hur lång den här dagen kommer bli. Efter jobbet ska jag i alla fall hem till mamma och hålla henne sällskap under kvällen.

Uppsalaresan igår var toppen! Vi har köpt nästan alla julklappar nu, så det känns skönt. IKEA's julbord var över väntan. Hur gott som helst!

På väg mot Uppsala!


Nu drar jag och lillasyster till Uppsala. Julshopping + julbord står på schemat!