VÄLKOMMEN!
Mitt namn är Emelie och jag är född 1990. Jag har ända sedan jag var liten älskat julen. För 10-15 år sedan var nästan all fokus på julklapparna under granen och att skriva önskelistor. Men ju äldre jag blev, desto mer kunde jag uppskatta allt annat som hör julen till. Musiken, maten, värmen, pyntet, stämningen. Bara för att nämna några exempel.
2011 startade jag den här bloggen och även det här åretkommer Du få följa med mig och se hur jag förbereder mig inför den stora högtiden. Jag kommer baka, ge tips, visa bilder och mycket mycket annat!

Jag hoppas att Du ska trivas hos mig och att jag kan sprida lite julstämning till dig som läser!

G O D J U L !

Kontakta mig: emelieschristmas@hotmail.se

Julen är på ingång!

Gissa vad jag möttes av när jag var inne i en av Rusta's butiker idag? Julklappspapper, presentsnören och lite av förra årets julgranskulor! Jag såg även hur de precis höll på att förbereda julavdelningen.
Är det för tidigt?

Underbara jul, snart är du här!

Jag längtar verkligen till julen. Jag blir helt varm inombords när jag tänker på att den snart är här. Att man snart får ta fram allt julpynt, baka och pyssla. Julen gör mig extra kreativ och gör mig även väldigt inspirerad att blogga. Så himla underbart...!
 
I väntan på att jag ska dra igång bloggandet ordentligt, tänkte jag fylla i ett frågeformulär som jag har sett på ett flertal bloggar. Fyll i den du också!
UPDATE 8/10: Listan kommer från den här bloggen!
 
Längtar du efter julen?
Om jag gör?! Julen är den absolut bästa tiden på året och jag njuter av den till fullo när den väl är här. Nu vid vuxen ålder uppskattar jag allt runt om julen. Bakningen, julpyntantet, musiken, filmerna, stämningen...

Har du något speciellt minne från förra julen?
Jag har flera fina minnen från förra julen. Men det finns två stycken som jag tycker bäst om.
Det första är att jag startade den här julbloggen. Den 10:e oktober förra året skrev jag mitt första inlägg! Jag är så glad att jag gjorde det. Jag fick så mycket bra och positiv respons från nära, kära och mina läsare. Jag hoppas att det blir så även i år.
Det andra minnet är att jag fick dekorera mitt första egna boende. Och jag kan ju säga att jag inte snålade med julpyntet. Det var så mysigt att få komma hem till ett juligt hem! Vänner och familj tappade hakan av förtjusning när de kom på besök...!

Testade du något nytt recept förra julen?
Jag gjorde en kola med turkisk peppar i. Jättegott!

Har du börjat fundera på julklappar?
Ja, det har jag. Men dock inte till mig själv. Har några idéer på klappar till min lillasyster och en av mina kusiner!

Skulle du kunna tänka dig att åka bort över julen?
Nej. Kanske när jag blir äldre. Om jag MÅSTE vara någon annanstans än i Sverige under julen, vill jag i så fall befinna mig i New York!

Skulle du kunna tänka dig att istället för julklappar resa bort efter julen?
Det skulle jag nog kunna göra.

Vilka är dina förväntningar på årets julkalender?
Jag har väldigt höga färväntningar. Med tanke på att det ska bli en uppföljare till 1996 års julkalender "Mysteriet på Greveholm". Det är många som har den som favorit och det kan nog bli svårt att slå den. Men det ska bli spännande att se dem försöka!

När kommer du att dricka säsongens första glögg?
Det kommer nog ske när det har blivit lite mörkare och kallare. I november kanske!
 

Snart är det dags...

Om ungefär en månad tänkte jag dra igång med julbloggandet. Men det kan hända att det kommer ett eller flera inlägg innan dess. Det är så underbart att julen snart är hos oss!
Jag har passat på att uppdatera min bloggdesign en aning. Klarar du inte av att vänta tills jag drar igång, så är det bara att bläddra igenom mitt arkiv från föregående år!
Ses vi i år?