VÄLKOMMEN!
Mitt namn är Emelie och jag är född 1990. Jag har ända sedan jag var liten älskat julen. För 10-15 år sedan var nästan all fokus på julklapparna under granen och att skriva önskelistor. Men ju äldre jag blev, desto mer kunde jag uppskatta allt annat som hör julen till. Musiken, maten, värmen, pyntet, stämningen. Bara för att nämna några exempel.
2011 startade jag den här bloggen och även det här åretkommer Du få följa med mig och se hur jag förbereder mig inför den stora högtiden. Jag kommer baka, ge tips, visa bilder och mycket mycket annat!

Jag hoppas att Du ska trivas hos mig och att jag kan sprida lite julstämning till dig som läser!

G O D J U L !

Kontakta mig: [email protected]

Dekoration till webbläsaren


Jag har sagt till mig själv att det är för tidigt att plocka fram alla julsaker till hemmet, men jag har inte sagt något om datorn. Därför bestämde jag mig för att byta tema på min webbläsare (Firefox) och gjorde den lite juligare. Jag får helt enkelt nöja mig med det så länge! Vill du också byta tema på din webbläsare? Klicka här! (endast Firefox)

The Holiday


Igår kväll mådde jag inte så bra. Jag har ju som sagt åkt på en förkylning. Så då tände jag en massa ljus i vardagsrummet, satte mig i soffan med en filt och tittade på filmen The Holiday. Jag tycker att den är riktigt mysig. Dock är det inte julen som filmen fokuserar på, utan att kärlek kan dyka upp när man minst anar det. Kärleksmys!
Betyg: E E E E (av fem)

Ett lass kommer lastat med...


...mina älskade julsaker! Igår var jag hemma hos mamma och pappa och då passade jag på att ta hem mina kartonger med julpynt. Allt som finns i kartongerna och kassarna hade jag endast i mitt egna rum. Jag förstår inte hur allting fick plats!? Nu har jag en HEL lägenhet att pynta. Undra om det kommer räcka?
Hur mycket jag än vill börja pynta, så ska jag inte göra det riktigt än. Jag väntar nog till i mitten av november i alla fall. Det är väl ändå inte för tidigt?

Drömmen!


Jag har verkligen gjort världens fynd! ICA Flygfyren i Norrtälje hade igår 50% på ALLA vecko/månadstidningar, och gissa vem som passade på att införskaffa sig några nya jultidningar? Fyra stycken blev det; Julefrid, 101 nya idéer, Stora juljournalen & Härliga jul. Så ikväll blir det mys i soffan och läsning. Har även åkt på en förkylning så en kopp te kommer passa perfekt för kvällen!

Old disney christmas


Jag har alltid förknippat julen med Disney, och då kan jag inte låta bli att bli lite nostalgisk när jag ser dessa bilder. Jag minns när jag var i USA och gick in i en Disneyshop och fick se alla fina julsaker. Det fanns julkulor med alla olika Disneyfigurer, muggar, julstrumpor, ljuslyktor och mycket mer. Dock kostade dessa saker en hel del, men ack så fint det vore med en Disneyjul!

Jag vet, jag skulle ju inte...


...men det är ju så svårt att motstå när man hittar så många fina saker. Många av dessa saker var det även rea på också. Men nu får det banne mig vara nog! Jag måste hejda mig lite. Snart är alla skåp fyllda med julsaker som jag har köpt i år. Och då har jag inte ens hämtat mina kartonger med julpynt som står hemma hos mamma och pappa. Jag har fullt med idéer på hur jag ska dekorera lägenheten, och jag tror att det kommer blir riktigt bra!

Juliga bakformar


Åhh vad jag vill åka till IKEA och köpa dessa bakformar! De skulle passa så bra till julbaket. Varje förpackning innehåller 220 stycken bakformar och vet ni hur mycket de kostar? Endast 29 kronor! Jag tror inte att jag klarar av att vänta längre, jag måste till IKEA snaaart!

Wonderful blogs with christmas spirit!

I det här inlägget kommer jag samla alla julbloggar som jag hittar. Saknar du någon eller vill du själv stå med? Hör av dig till mig så lovar jag att jag ska ordna detta! Följ mig på BlogLovin!
 
Här är även andra sidor med julbloggar samlade:
Julbloggar

Nya julsaker!




Träbokstäver, Ljusstake, Löpare, Julfilmer, Glöggmuggar, Påslakanset

Gissa hur glad jag blev när jag såg att det fanns ett paket att hämta ut från ICA. Paketet kom från Jotex och det fanns även ett annat paket från CDON i brevlådan. Alla saker var hur fina som helst! Nu väntar jag bara på att få pynta hela lägenheten, och det är ju ett tag kvar...

Julbroderi



Varje höst/vinter gör jag minst ett julbroderi. Den här hösten började jag med ett stort broderiprojekt; En tavla med måtten 39x44 cm. För några veckor sedan blev jag färdig med den och sedan dess har jag letat efter en passande ram. På Ö&B hittade jag en ram med måtten 40x50 cm och den skulle passa perfekt. Och det positiva var att den endast kostade 79 kronor(!). Jag hade vid det tillfället inte tillräckligt med pengar och tänkte att "den lär ju finnas kvar". Sedan den gången har jag varit inne på Ö&B kanske sex eller sju gånger och varje gång har just min ram varit slut! Men igår gick jag dit igen, (och höll tummarna hårt att den skulle finnas), och där fanns den. Så nu är mitt fina broderi inramad och kommer få en alldeles speciell plats lagom till jul!

Söta figurer


Visst var dessa figurer söta? Jag hade gärna velat äga de två som står längst till vänster på bilden. Och jag vet precis vart de skulle få stå. På min lådhurts till skrivbordet. Men nu är det köpstopp för min del! Har handlat en hel del redan, så jag får vänta lite med den stora julshoppingen till nästa månad.

Storhandling efter jobbet



Jag var tvungen att handla när jag slutade jobba (16:00) idag. Det var ju så tomt i mina skafferier och kylskåp! Köpte årets första julmust och även två nya jultidningar. Allt i hemmet's julspecial brukar vara riktigt bra. Så jag hoppas att det gäller detta år också. Jag har faktiskt inte tjuvkikat i någon av tidningarna!

Matmagasinet med julspecial


Igår fick jag med mig en ny jultidning. Det är en mattidning med jultema! Jag har ännu inte läst den, men jag hoppas att jag ska få massor av inspiration till årets julbak. Det som lockar mest till att läsa tidningen är det som står allra längst ner; GOTT MED SAFFRAN, PEPPARKAKSHUS, JULDUKAT. Ett plus är att tidningen endast kostade 39 kronor!

Julmys med posten!


Jag fick en glad överaskning med posten idag. Ett paket innehållandes tre julkalendrar; Gubben Pettson och Tomtemaskinen, När karusellerna sover & Superhjältejul. Jag försöker samla alla julkalendrar på DVD, och jag har faktiskt fått ihop en hel del. Någon dag ska jag visa upp min julkalender-samling för er och kanske till och med betygsätta varje kalender.
Det är så mysigt att gosa ner sig i soffan med några tända ljus, en filt och titta på en julkalender. Julmys!

Sötsaker att hänga i granen


Tänk att ha en gran full med sött julpynt från Åhléns. Mycket fina saker finns det! Jag ska ju för första gången i år få ha en helt egen gran och behöver köpa helt nytt julgranspynt. Frågan är bara i vilken stil jag ska ha granen? Det lutar mer åt att ha vanliga traditionella kulor blandat med ett fåtal pynt som sticker ut. Får väl se vad jag bestämmer mig för!
Vilken stil har din gran?

Hittat en till jultidning!


Idag var jag tvungen att gå över till ICA för att inhandla lite frukost. Allt var ju helt slut i kylskåpet! Jag passade även på att kolla om det kommit några nya jultidningar, och det hade det gjort! Jag bestämde mig för att köpa "Drömhem & trädgård" som såg väldigt inbjudande ut. Jag har kollat igenom den lite snabbt och den var verkligen supermysig. Jag hittade jättefina skålar från Indiska som jag nog ska passa på att köpa!

Ett paket till lilla mig!


Under tiden som jag har varit i Egypten kom det ett paket till mig. Paketet innehöll bland annat det söta glöggset som ni ser på bilden. Jag fick även påslakanset, kökshanddukar och en gardinkappa. Allt detta kommer från Jotex. Och ALLT var jättefint och  jättejuligt! Väldigt mycket värd det pris jag fick ge. Glöggsetet fick jag till exempel gratis!
Kan första advent komma någon gång eller?

Nu är jag hemma igen!


Sådär, då var jag tillbaka på svensk mark efter att ha avnjutit en vecka i solen. Utvilad och med en snygg solbränna är jag nu redo att blogga som bara den!
Hänt något nytt i juliga vägar?

A book of christmas


Jag sa ju att jag skulle visa vilken bok jag kommer ha med mig till Egypten (som jag åker till imorgon) och här är den! Det är tjock bok som innehåller fyra stycken böcker. Alla fyra är julberättelser! Så jag hoppas att det ska vara något att läsa. Jag kommer säkerligen att recensera alla när jag kommer hem igen.
Det här blir sista inlägget innan jag åker. Ikväll ska jag nämligen på Ladies night och vi flyger iväg riktigt tidigt imorgon bitti. Så det blir inga fler inlägg innan jag åker.

Under tiden som jag är borta så kan ni, om ni vill, gärna skriva vad ni vill läsa om i den här julbloggen. Ge mig lite idéer!

Juliga små figurer


Det skulle inte sitta helt fel om alla dessa sötsaker befann sig i min kartong med julsaker. Jag längtar tills jag får pryda lägenheten med alla tomtar, änglar, ljusslingor, glitter och annat pynt! Om utbudet av julsaker fortsätter att vara såhär söta och fina, så kommer det nog dyka upp många nyheter i min julkartong i år!

Det blev några inköp


Tyvärr så hade inte Åhléns i Norrtälje tagit fram så mycket julsaker ännu. Men jag hittade lite småsaker som fick följa med mig hem! 30 stycken chokladformar (59 kr) och två stycken grytlappar (29 kr). Jag fick även en paket i brevlådan från CDON och det innehöll bland annat Sarah Dawn Finers julskiva Winterland som hon släppte förra året.

En sväng till stan


WeHeartIt

Nu har jag varit så duktig att jag har städat hela lägenheten. Nu ska jag och mamma åka in till Norrtälje för att handla lite saker till resan. Jag tänkte smita in på Åhléns och se om de har fått in sina julsaker. Kanske, kanske någonting fint får komma med hem!

Min andra jultidning


Tidigare idag sa jag ju att jag skulle köpa Isabellas tidning som hade jultema. Och det gjorde jag idag också! Jag har inte hunnit kolla igenom den ännu, men den kostade 49 kronor så jag hoppas att den är värd pengarna.
Nu har jag för övrigt semester i en vecka. På söndag åker nämligen jag och min familj till Egypten och blir borta i en vecka. Det ska bli hur skönt som helst! Jag ska visa er sedan vilken bok jag ska ha med mig och läsa där borta. Ni kan ju gissa vad temat för boken är...?

Min första jultidning


I måndags när jag plockade upp alla tidningar (jag jobbar i en matvarubutik) så såg jag att Allers julmagasin hade kommit. Jag tror att det är tredje eller fjärde året i rad som jag köper denna tidning. Till ett bra pris (endast 34 kr) får man ganska mycket. Tycker dock att årets tidning känns lite ihopkastad.
Det är ganska bra att få plocka upp alla tidningar, för då blir jag den första som får se om det dyker upp någon ny jultidning! När jag plockade upp tidningarna i måndags såg jag även att Isabellas tidning också har jultema, så den ska jag nog köpa idag. Hoppas att den är fylld med julstämning och tips!
Har du köpt någon jultidning än?

Gjort en beställning!


Idag har jag beställt lite fina julsaker från Jotex. Det blev två stycken 2-delade påslakanset (á 59,90 kr st), 3-pack kökshandukar (29 kr) och en Julgardin (kappa) 3 meter (59,70 kr). Om man gjorde en beställning på över 200 kronor så fick man även ett sött glöggset på köpet. Och det utnyttjade jag! Alltihopa gick på ca 250 kronor (inkl. frakt). Inte så illa va?

Mitt första inlägg


Nu har jag äntligen gjort det. Jag har skapat en julblogg. Jag har funderat på att göra det i tre år, och nu känner jag är redo! Jag är full av inspiration och jag kan knappt vänta tills julen är här hos oss.
Det är faktiskt inte långt kvar nu. Bara 46 dagar (om jag har räknat rätt) till första advent. Allt pynt brukar komma upp helgen före första advent och nu när jag har ett eget boende att dekorera kommer det bli superskoj!
Som sagt; jag längtar!